25 Ocak 2011

Kozmetik Mağazası mı? Eczane mi?

Ne zamandır takıldığım bir konu var. Alışveriş merkezlerinin içinde ki eczaneler. Kendileri eczane midir, yoksa kozmetik mağazaları mı?

Dün Ada'yı doktora götürmüştüm. Dönerken Alışveriş merkezine uğradık. Bende hazır uğramışken içerideki eczaneden Ada'nın ilaçlarını aldım. İçeri girdiğimizde önce bizi güzellik uzmanı yada satışçı olan birileri karşıladı. Baktı elimizde reçete var onu alıp bizi eczacı arkadaşa götürdü. ( bu arada bu en iyi senaryoydu. Genelde hemen satış işine girişiyorlar ki bu beni ciddi şekilde irite ediyor.)

Eczacı bayan ilaçlarımızı hazırlarken sağıma soluma bakındım. Burası tam anlamı ile kozmetik ürünler ile doluydu. Sanırım 2 stant ilaçlara ayrılmıştı. İlaçlarımızı aldık. Eve geldik. İlaçları nasıl kullanıyormuşuz diye bir bakayım dedim. Eczaneler normalde ilaçların üzerine doktorun tavsiye ettiği ölçüleri yazarlar ya, yok öyle bir şey çok şaşırdım. Gerçi şaşırmam çok yeni değil. Sonradan hatırladım böyle bir olay yine başıma gelmişti. Doktorumuzun reçetesini aldım (okula göndereceğim için) üzerine kendim yazdım. Bu da ne kadar doğrudur tartışılır. Ben o yazıyı okuyamaya bilirdim yada anlamaya bilirdim yada yanlış yazmış olabilirim.


İstediğim çok komplike yada normal dışı bir şey değil aslında.Kendi görevlerini yerine getirmeleri. Sonra ne isterlerse satsınlar ama önce kendi görevlerini layığı ile yerine getirsinler.

Kozmetik ürünlerini bilen anlayan birinden almak bence çok mantıklı ancak güzellik uzmanı da olsa orada ki bir satışçı ve ne kadar güvenilir olabilir ki?

Bu arada derdim satışçılar da değil. Satış işi belli konularda (örneğin sağlık sektörü) güvenilir gelmiyor bana.

Kısacası eczane görünümlü kozmetik mağazalarından hazzetmiyorum.  Bana doğru gelmiyor.

2 yorum:

  1. İyi günler.Ben sadece ilaç satan bir eczacı olarak tesadüfen bu yazıyı okuyunca dermokozmetik eczaneler konusunda bilgi vermeden geçemedim.Eczacılar Türkiye'de tek dermokozmetik eğitimi alan meslektir bu konuda uzmandır ve Avrupada da bu işi yine eczacılar üstlenmişlerdir .Siz ki bunun eğitimini almış bir meslek grubu tarafından bilgilendirilip sorununuza ya da kendinize bakmayı seven biriyseniz bunu güvenilir ellerden almak istemez miydiniz ben isterdim..bu nedenle ki ülkemizde gerek geri ödeme zorluğu ve reçete geridönüşlerinin zorluğu bakımından burada da yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlamıştır.Evet ilaç kullanım tarifinin yapılmaması bir eksiklik olarak görülebilir bu konuda meslektaşım adına sadece özür dileyebilirm.sağlıklı günler dilerim efendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Eczacılar Türkiye'de tek dermokozmetik eğitimi alan meslektir bu konuda uzmandır ve Avrupada da bu işi yine eczacılar üstlenmişlerdir ." Sizin bu yazdığınız gibi bilgilerinden faydalanmak sağlıklı olabilir. Ancak benim bahsettiğim eczanelerde,belli markaların tanıtımcıları bulunuyor. Tıpkı marketlerdeki promosyon elemanları gibi. Bana doğru gelmeyen bu.
      Bilgilendirmeniz ve nezaketiniz için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil