19 Ocak 2011

Akıllı kuzu ve hala acemi anne

     Benim minik kuzum okula gidiyor. Yani ana okuluna ama bu ana okulu lafına ne o ne de ben alışabildik. "aaa sen kreşe mi (yuvaya mı) gidiyorsun" Sorunlarına kızarak "hayır ben okula, Maymaya kolejine gidiyorum" diye yanıt veriyor. 

     Okulda keyfi yerinde ama her sabah bir deneme yapıyor. "Anne ben bugün okula gitmiycem"  Başlarda cevap veriyordum, kendimi yoruyormuşum. Geçen gün hafif burnu akıyordu. Göndersem mi, göndermesem mi? diye düşünüyordum. Kuzu yine aynı şeyi söyledi. bende "Ada sen bugün hasta gibisin göndermeyeceğim seni zaten" dedim. Gözler pörtledi. ve konuyu değiştirdi. Sonrasında ise "anne ben bunu okula götüreceğim, anne şunu öğretmenime göstereyim" diye bir heves başladı. Ben de çok hasta olmadığı için gönderdim. Öğretmenini de bilgilendirdim. "Ağırlaşırsa arayın gelip alayım" dedim. Ne bir ses, ne bir soluk çıktı.

     O gün bugündür Ada'nın okula gitmeyeceğim sözlerini duymazdan geliyorum. Sanırım o benim tepkilerime alıştığı için rutine bağlamış soruyor.

     Ama konu ile ilgili en komik sorusu, sabah yatakta " anne ne zaman hafta sonu olacak?" gülsem mi üzülsem mi bilemedim. Çocuk şimdiden hafta sonu özlemi ve pazartesi sendromu yaşıyor.

2 yorum:

  1. valla şı yaşlarında götürüp getiriyorlar bizi.. bazen ne zaman doğruyu söylüyorlar ne zaman işlerine geldiği için uyduruyorlar anlamakta zorlanıyorum ben.. :)

    YanıtlaSil
  2. Aynen bende işlerine geldiği zaman o kadar iyi taklit edip yada bir şey yaptırmak istediklerinde nasıl bir şirinlik abidesi oluyorlar şaşıyorum. Az önce "hayır" diyen o çocuk değil sanki :)

    YanıtlaSil