25 Mayıs 2010

Montessori okul

     Kızımı doğduğundan beri bir çok kitap okuyorum. Çocukları şekle sokmayı onlara disiplin altında tutmayı anlatıyor hepsi. Sadece kitaplar değil insanlar da kimin patron olduğunu göstermeye dayalı çözümler sunuyor.

     Ama rastlantı eseri Nurturia adında bir aile forum sitesinde rastladığım Montessori yöntemine kadar. Çocukları doğduğundan itibaren bir bireymiş gibi davranmayı, bizlere nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranmayı yaratıcılıklarını geliştirmek için onlara fırsat tanımayı ve en önemlisi bu gelişimlerinin en önemli evresi olan 6 yaşına kadar bunları verebilmeyi amaç ediniyor.

     Dünyanın çeşitli ülkelerinde Montessori eğitimi veren okullar var. Ama Türkiye'de henüz yeni bir oluşum. Bilinçli anne babaların yada tercihi çocuğunun belli kıstaslara sıkıştırılmasını istemeyen ailelerin birleşerek, kar amacı gütmeyen sadece veli inisiyatifi ile kurulmaya çalışılan bir okul var. MONTESSORI OKULU....

     2-6 yaş arası çocuğunuz varsa, konu ile ilgili bilgi ihtiyacınız varsa ya da bu oluşuma bir şekilde destek olmak istiyorsanız aşağıdaki adresten faydalanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder